college student private sex victoria ferrera agness ass to ass hardcore foursome hindi movies full movie youtube scopando una ballerina giapponese elle est jeune et veut explorer sa sexualite busty step mom fucked by sons friend i know you wanna fuck me daddy hentai azur lane atago fucks anal and gets cum in his mouth leah meow स क स ब एफ भ जप र cute teen plays in shower more on www smilegirls space remy lacroix gets her sexy feet fucked anal casero con mi novia no lo planeamos skinny young brunette riding her big brother секс с мамой на руском first time bloody sex video

Fazolová polévka

Romská tradiční jídla byla vždy formována spolu s romskou kulturou. Původ Romů sice není zcela jistý, neboť se jedná o kočovný národ, avšak vzniklo díky tomu mnoho unikátních pokrmů spojující různé kuchyně z těch států, ve kterých se Romové alespoň na chvíli usadili. Například se u nich často setkáte jak s paprikou oblíbenou především u Maďarů, tak se zvykem výrazně kořenit jako u Indů, nebo třeba s využíváním kysaného zelí, jak je zvykem ve východní Evropě.

Jedním z nejdůležitějších romských receptů je fazolová polévka (fasuľa), která se podává na Štědrý večer jako tradiční jídlo. Ačkoliv jsou fazole většinou považovány za surovinu pro chudé, tato polévka symbolizuje blahobyt a dostatek, a to především díky přidaným sušeným švestkám, které jí dodají nezvyklou sladkou chuť. Tento výtečný recept je přitom velmi jednoduchý, a proto je to skvělá příležitost, pokud si romskou kuchyň chcete zatím jen vyzkoušet.

Suroviny

  • Velké fazole (bílé, červené, nebo i oboje)
  • Kořenová zelenina
  • Sušené švestky
  • Brambory
  • Párek
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve namočíme fazole a necháme přes noc změknout. Tradiční polévka se vaří dlouho, a proto jsou vždy lepší sušené fazole než ty z konzervy.
  2. Namočíme švestky a necháme je, dokud nezměknou. To bude trvat kratší dobu než namáčení fazolí, i tak však raději počítejte s časem v řádu desítek minut. Počet záleží na množství polévky, avšak do průměrného hrnce bude stačit hrst švestek.
  3. Do hrnce s vodou přidáme fazole spolu se švestkami a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou. Osolte podle chuti. Vařte, dokud fazole a zelenina nezměkne.
  4. Mezitím si uvařte brambory. Uvařené poté nakrájejte na kostičky.
  5. Do polévky přidejte nakrájené brambory a párek.
  6. Polévku nechte ještě chvíli povařit, aby brambory získaly její chuť.

Tip: Polévku podávejte s chlebem, nebo si vyzkoušejte upéct tradiční romské packy marikl’a.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *